نکات مهم برای خرید ابزار
فرقی نمیکند که در کارهای فنی تجربه داشته باشید یا تازهکار باشید، چیزی که عیان است این است
که بدون ابزارآلات مناسب نمیتوانید کاری را پیش ببرید درواقع بدون ابزارآلات مناسب افراد ماهر و تازهکار فرقی با هم ندارند. لازم نیست که در همان ابتدای کار بروید و جعبهابزاری با تمامی ابزارآلات موجود در بازار را با تمام امکانات خریداری کنید و درواقع بهتر است به تدریج و برحسب نیازتان خرید ابزار را انجام دهید. بدین شکل در هر خرید و هر ابزار زمان بیشتری خواهید داشت تا حسابی تحقیق کرده و با تفکرو اطمینان خرید کنید و درنهایت مجموعه ابزاری مشتکل از بهترین گزینهها را داشته باشید. درکنار این تفکر و تحقیقی که برای خرید ابزار دارید میتوانید از مطالبی که در این مقاله آمده است استفاده کنید و خریدی هوشمندانه داشته باشید. تمامی مطالب این مقاله اگرچه ساده و سطحی به نظر میرسند اما نظر متخصصین کارهای فنی بوده و رعایت کردن آنها در زمان و پول شما صرفهجویی میکند.
دسته بندی ابزارآلات
ابزارآلات انواع مختلفی دارد به همین جهت ممکن است به صورتهای متفاوتی طبقه بندی شوند اما یکی از رایجترین انواع طبقه بندی ابزارآلات به صورت زیر است:
- ابزار برش: تیغ فرز، مته، توپی فرز نجاری، تیغ اره، متعلقات اورفرز و CNC، تیغ خط زن، متعلقات توپی، تیغه عمودبر و تیغه افقی بر
- ابزار بادی: بادپاش، بکس، پیچ گوشتی، دریل، رطوبت گیر یا فشارشکن، میخکوب، منگنه کوب، کارتن دوز، فرز، چکش، چاقو، سنباده زن، پرچ کن، کمپرسور، واسکازین زن، پیستوله، گریس پمپ بادی و متعلقات ابزارآلات بادی
- ماشین آلات پرتابل: اره گردبر، اره میزی، دریل ستونی، اتصالات، رنده، فارسی بر، پروفیل بر، فلز بر، کرنر زن، گازور زن، لبه چسبان، میز اورفرز، اره نواری، دمنده، مکنده، اره نواری، میز برش چندکاره، چوب بر، متعلقات ماشین آلات پرتابل، دستگاه خراطی، اره مویی، سرامیک بر، بلوک و آجر خردکن
- ابزار برقی و شارژی: ابزار همه کاره، متر و تراز لیزری، فرز، پولیش، لوازم جانبی ابزار برقی و شارژی، دریل و پیچ گوشتی، چکش تخریب، شیارزن، انواع اره، سشوار صنعتی، بکس، اورفرز، سنباده زن، شاخه زن، ردیاب، میخ کوب، جارو برقی، اتو لوله، کارواش، پیستوله، میکسر، جرثقیل، قیچی و قطعات ابزار برقی و شارژی
- ابزار دستی: کیف،جعبه و میز ابزار، آچار و پیچ گوشتی، انواع انبر، اره و قیچی، کمپرسور و تلمبه، روغن دان، چکش، ابزار اندازه گیری دستی، منگنه، پیچ دستی، سمپاش، جک، چراغ قوه و چراغ پیشانی
همیشه زیادتر بهتر نیست!
اگر جعبهابزاری چند صد تکه داشته باشید شاید بتوانید در میان دوستان خود حسابی پز دهید و دهان آنها از تعجب باز بماند، اما اگر به ندرت از این ابزار استفاده کنید، شک نکنید که پولتان را بر باد دادهاید و به جای احساس غرور باید به حال خود تاسف بخورید؛ از این رو بهتر است نیازهای فعلیتان را درنظر داشته باشید و ببینید بیشتر از چه ابزاری استفاده میکنید و همان را بخرید و همیشه کیفیت را بر کمیت ترجیح دهید. یعنی به جای اینکه ابزارهای زیادی داشته باشید بهتر است ابزاری را که نیاز دارید با بهترین کیفیت ممکن خریداری کنید.
ابزارآلات گرانتر همیشه بهتر نیست
ابزارآلات گران ممکن است دوام بیشتری داشته باشند، ولی این دلیل نمیشود کسی که هفتهای یک بار یک پیچ باز و بسته میکند، برود و گرانترین پیچگوشتی را بخرد. اتفاقا در برخی از ابزارهای برقی، مدلهای جدید و گران بسیار پیچیده هستند و کسی که در کارهای فنی مهارت چندانی ندارد نمیتواند از آنها سردربیاورد و حتی ممکن است ابزار را خراب کند. خلاصه مطلب اینکه اگر خیلی حرفهای نیستید الکی پولتان را برای خرید ابزارهای حرفهای هدر ندهید.
قبل از خرید ابزارآلات امتحان کنید
میتوانید درصورت تمایل خرید خود را بهصورت آنلاین انجام دهید. در این شرایط سعی کنید خرید خود را از سایتهای معتبر انجام دهید که محتوای اینترنتی خوبی را اعم از تصاویر و مشخصات فنی برای کالا عرضه کرده و همچنین روند خرید آسانی دارند. اگر هم بهصورت سنتی از بازار خرید میکنید، قبل از اینکه پول ابزار را حساب کنید آن را در دست بگیرید و سعی کنید تا کیفیت ساخت آن را بررسی کنید. ببنید آیا ابزار خوش دست است یا خیر؟ ابزارهای باکیفیت بسیار خوشدست هستند. با رعایت این موارد احتمال پشیمانی از خرید را به حداقل میرسانید.
سطح مهارت خود را در نظر بگیرید
اگر فردی مبتدی هستید که کارهای فنی زیادی در خانه انجام نمیدهید، دنبال ابزارهای ساده باشید. اگر کار با ابزار را بلد باشید احتمال اینکه به خود یا اطرافیان صدمه و آسیب بزنید کمتر میشود. شاید چنین چیزی شما را به خنده وا دارد اما باور بفرمایید که همه روزه افراد زیادی به دلیل عدم آشنایی با ابزارهای ساده به خودشان یا دیگران آسیب میزنند. هنگام استفاده از ابزار برقی قوی توجه ویژه داشته باشید. قبل از اینکه دستگاه را روشن کنید اول مطمئن شوید که میدانید چکار دارید میکنید.
ابزارآلات متناسب با خودتان را پیدا کنید
همهی ابزارها بهصورت یکسان ساخته نشدهاند. برای مثال، چکشهای نجاری که در ساخت خانه از آن استفاده میشود میتوانند حدود 1 کیلوگرم وزن داشته باشند، درحالیکه چکشهایی که برای ظریفکاری به کار میروند تنها حدود 300 گرم وزن دارند. دربارهی ابزارهای مختلف تحقیق کنید و سعی کنید بهترین مدل را متناسب با نیاز خود پیدا کنید: کوبیدن میخ با چکشهای سنگینتر سریعتر انجام میشود، اما دست شما زودتر خسته شده و کیفیت کار پایین میآید.
خرید ابزار را متناسب با کارتان انجام دهید
برای هر کاری، ابزاری متفاوت نیاز است. قبل از شروع به ساخت چیزی اول از همه تحقیق کنید و از مراحل ساخت آن آگاه شوید. اگر دقیق بدانید که چکار خواهید کرد میدانید که چه ابزاری باید بخرید و درنتیجه به مشکلی برنمیخورید.
باتری زاپاس بخرید
ابزار برقی یا شارژی؟ این سوالی است که همه افراد هنگام خرید ابزار با آن مواجه هستند یا به عبارتی دیگر در انتخاب بین ابزار بی سیم و سیمدار مردد میشوند. به صورت کلی نیروی هر دو ابزار از برق تهیه میشود با این تفاوت که ابزار شارژی میتواند نیروی برق را در خود ذخیره کند و بدون نیاز به اتصال به برق در مکانهای دیگر از آن استفاده کرد اما پاسخ به این سوال که کدام ابزار بهتر است تا حد زیادی به کاربرد و کار شما بستگی دارد.
روی بیشتر ابزارآلات شارژی نشانگری وجود دارد که به شما نشان میدهد چقدر از شارژ دستگاه باقی است. کافی است نماد باتری را فشار دهید تا چراغ نشانگر روشن شود. در بعضی از دستگاهها این چراغ روی خود ابزار وجود دارد نه روی باتری. این نشانگر برای مواردی است که گاهی اوقات بدون اینکه سرعت آن ابزار کم شود به ناگهان خاموش میشود؛ به همین علت این نشانگرها به شما کمک میکند که تعجب نکنید.
ابزار سیمدار قدرت بالاتری نسبت به ابزار شارژی داشته و برای کارهایی سنگین مناسبتر هستند و به همین دلیل وزن بیشتری هم دارند. وزن زیاد ابزار برقی یا سیمدار معایبی دارد که از جمله آن میتوان به حمل و نقل نسبتا سخت و سختی کار در جاهایی با دسترسی محدود یا سقف اشاره کرد.
هم چنین باید این نکته را همیشه مد نظر داشت که به دلیل نیاز این نوع ابزار به برق امکان کار در مکانهایی که برق ندارد یا دور از دسترس است هم نوعی محدودیت ایجاد میکند.
ابزار شارژی تقریباً جایگزین مدلهای باسیم قدیمیتر شدهاند. درست است که زمان استفاده باتریهای لیتیومی طولانی است ولی همیشگی نیست و زمانی که شارژ آنها به پایان برسد، بیمصرف محسوب میشوند. خوشبختانه، بسیاری از سازندگان، دریلها، ارهها و دیگر ابزار خود را با دو باتری عرضه میکنند. پس حتما علاوه بر باتری اصلی، باتری زاپاس هم خریداری کنید.
اگر به صورت روزمره از پیچ ابزار شارژی استفاده نمیکنید، عمر باتری خیلی مهم نیست اما در صورتی که قصد دارید به صورت روزانه از آن استفاده کنید باید مطمئن شوید که باتری از عمر کافی برخوردار باشد.
اگرچه باتری شارژی را بارها میتوان شارژ کرد اما عمر باتری در نهایت تمام میشود. با دانستن بعضی نکات مفید میتوان بهراحتی عمر باتری را افزایش داد تا دفعات بیشتری قابل استفاده باشد. در ویدئو زیر به برخی از این نکات پرداختهایم.
ابزارتان را ارتقا دهید
زمانی که دانش اولیه را به دست آوردید و ابزارهای خریداری شدهی اولیه، به نظرتان مبتدی رسید، تجهیزات خود را ارتقا دهید. با این کار، دقت، اطمینان، قدرت و حتی اعتمادبهنفس شما افزایش پیدا میکند، ولی قوانین قبل همچنان پابرجا است: ابزار را متناسب با بودجه، نیاز و فضایی که برای نگهداری دارید انتخاب کنید.
دیمر
دیمر وسیلهای است که از آن برای کنترل ولتاژ وسایل الکتریکی استفاده شده و توانایی تغییر از کمترین ولتاژ تا ولتاژ منبع تغذیه را دارد. دیمر را در مدار به صورت سری قرار میدهند تا ولتاژ را کنترل کنند. از دیمر برای کنترل میزان روشنایی، کنترل سرعت چرخش موتورهای الکتریکی و … استفاده میشود. علاوهبر تمام این موارد دیمر امکان تثبیت ولتاژ یا سرعت دستگاه را برای کاربر فراهم میکند به این ترتیب در مواردی که نیاز به ولتاژی ثابت برای کنترل دور موتور الکتریکی است بسیار کاربرد دارد.
دیمر برای کنترل سرعت ابزارآلاتی مانند دریل، پیچ گوشتی، اورفرز و … استفاده میشود. مکانیزم عملکرد دیمر به این صورت است که هرچه دکمه را بیشتر فشار دهید سرعت افزایش یافته و بالعکس.
دیمر به سه شکل لمسی، الکترونیکی و مکانیکی وجود دارد و کاربرد آن کم و زیاد کردن سرعت چرخش ابزار است. در دیمر الکترونیکی هرچقدر ماشه بیشتر فشار داده شود سرعت بیشتر میشود و در صورتی که آن را تا انتها فشار دهید، سرعت ابزار به حداکثر میرسد.
با نگهداری صحیح عمر ابزارآلات خود را افزایش دهید
ابزار خوب نوعی سرمایه است به همین جهت باید از آن مراقبت و نگهداری شود. نگهداری درست و اصولی در کنار نظافت ابزار و ماشینآلات نجاری در بلندمدت هزینههای شما را به طرز چشمگیری کاهش میدهد. اگر فکر میکنید نگهداری و مراقبت از ابزار کاری زمانبر بوده و پیچیده است و به همین دلیل نسبت به نگهداری از آنها بیتوجه هستید توصیه میکنیم مقاله 6 نکته برای تعمیر و نگهداری ابزار و ماشینآلات نجاری را بخوانید. تنها با یادگیری چند نکتهی ساده و کنار گذاشتن تنبلی میتوانید از ابزار خود بهدرستی مراقبت کرده و عمر آنها را افزایش دهید.
- تیز نگه داشتن ابزار
- ابزار نجاری برقی را در جعبه و کیف خودشان نگه دارید
- ابزار را خشک نگه دارید
- ابزار خود را آویزان کنید
- قطعات متحرک را روغنکاری کنید
- ابزار را تمیز نگه دارید
- بررسی ابزارآلات بعد از هر بار استفاده
- داشتن برنامه منظم نگهداری از ماشینآلات و ابزارآلات
- تامین قطعات و لوازم جانبی ضروری
نکته: پیشنهاد میشود برنامهای منظم برای سرویس ماشینآلات و ابزارآلت را براساس میزان استفاده ازآنها تهیه کنید و حتما در آن گزارش اقدامات انجام شده را ثبت کنید. این جزییات تنها به تاریخ سرویس محدود نمیشود بلکه باید اطلاعات و جزییات دقیق تعمیراتی که روی ماشین انجام شده و قطعهای که تعویض شده است، کاملاً دقیق بیان شود.
ایمنی را فراموش نکنید
حتماً عینک ایمنی، گوشی ایمنی (محافظ گوش) و ماسک را در سبد خرید خود قرار دهید. در تمام کارهای فنی که در خانه انجام میدهید خطرات بالقوهی زیادی نهفته است که شاید در نگاه اول محسوس نباشند. تجهیزات ایمنی را بهعنوان گزینهی انتخابی درنظر نگیرید؛ خرید آنها اجباری است.
در مورد ابزارآلات سؤال بپرسید
در هنگام خرید ابزار، سؤالات خود را با فروشندگان در ارتباط بااینکه کدام محصولات مطابق نیازها و کارهای شماست مطرح کنید. دستورالعمل و پیشنهادهای فروشنده را بپرسید تا زمانی که در خانه شروع به کار میکنید آمادگی لازم را داشته باشید.
امیدواریم با خواندن مقاله بالا اطلاعات کلی و مفیدی درباره انواع ابزار و نکاتی که در هنگام خرید باید به آن توجه کرد به دست آورده باشید. هم چنین اگر نیاز به راهنمایی بیشتر در زمینه انتخاب یا خرید دستگاه داشتید با تلفن سایت سازوکار تماس بگیرید تا با کارشناسان ما به طور مستقیم در ارتباط باشید و خریدی ایده آل را تجربه کنید. هم چنین شما میتوانید از طریق بخش دیدگاه، نظرات و تجربیات خود را با ما به اشتراک بگذارید.